Vår vision

Vi tänker annorlunda

För Ett Bättre Liv Assistans startades år 2019 av Arash Sätterman. Arash Sätterman har arbetat senast som områdeschef på Samhall där han har arbetat med människor med olika typer av funktionsnedsättningar. Han har dessutom många års chefserfarenheter på olika nivåer. Arash har även arbetat som kundansvarig. Han har dessutom en personlig erfarenhet då en av hans släkting har autism och det var svårt och tog flera år innan han fick rätt till personlig assistans. Arash har sett hur det är när assistansen inte fungerar och ville därför skapa ett annorlunda assistansbolag som sätter kunden i centrum.

Vi på För Ett Bättre Liv Assistans brinner för service och kvalite, vi drivs av att ge vårt yttersta för varje kund. Engagemang och samarbete är våra ledord. Det finns ingen som klarar sig helt ensam: vi alla lyckas bäst tillsammans!

Givetvis har vi tillstånd från IVO att bedriva verksamhet inom personlig assistans.

Hos oss jobbar vi för att du som kund ska bestämma över din assistans; för du ska kunna styra över din vardag och leva livet som du själv vill. För Ett Bättre Liv Assistans är ett rikstäckande bolag, vi är verksamma i hela Sverige. Hos oss får man en enklare vardag. 

Vi har mer än 12 års erfarenhet inom personlig assistans. Både genom jobb i myndighet och i rollen som personlig assistent. Vi har därav både yrkesmässig och personlig erfarenhet av hur vardagen faktiskt ser ut för personer med funktionsnedsättningar. Till exempel när assistansen fungerar eller inte fungerar, problem med försäkringskassan eller att kommunen inte vill godkänna personlig assistans. Vi vill underlätta och stötta våra kunder i sådana situationer.

Du bestämmer

Medbestämmande för trygg assistans
Du har rätt till ett bra liv och det är du som avgör hur vi bäst förverkligar det. Hos För Ett Bättre Liv Assistans får du ditt personliga team som känner dig och lyssnar på dina behov. Vår uppgift är att förenkla ditt liv och finnas där när det behövs.

Hos oss väljer du själv
Du har stort inflytande över din assistans och god insyn i assistansekonomin.
Du väljer själv vem som ska arbeta som personlig assistent hos dig. Det kan vara din vän, en anhörig eller någon vi rekryterar åt dig. Du är även delaktig i att planera schemat och tillsammans ser vi till att dina assistenter får rätt kunskap för att utföra sitt arbete på bästa sätt.

Som kund hos För Ett Bättre Liv Assistans får du
Hjälp med att rekrytera rätt assistenter och att skaffa vikarier. Ett team som jobbar nära dig så att du känner dig delaktig. Självklart är du med och påverkar i alla beslut. Kostnadsfri juridisk hjälp som ger dig bästa garantin för ett rättvist beslut. Närhet till oss på För Ett Bättre Liv Assistans. Vi har kontor runt om i landet så att du lätt kan nå oss. Delta på roliga event, föreläsningar och andra träffar. Bli kund hos För Ett Bättre Liv Assistans. Bli kund oavsett om du har personlig assistans idag eller om du behöver hjälp att ansöka om ett beslut är du välkommen att kontakta oss.

Personligt möte
Vi bokar tillsammans in ett möte på en plats som känns bra för dig. Du berättar för oss om hur du vill ha din personliga assistans och vad som är viktigt för dig. Vi svarar på frågor och berättar om vårt koncept och hur det fungerar hos oss. Om du inte har ett beslut om personlig assistans hjälper vi dig gärna kostnadsfritt. När du funderat klart och beslutat dig för att vi är ett bra val skriver vi avtal. När avtalet är tecknat hjälper vi dig med allt det praktiska såsom att säga upp din tidigare assistansanordnare, kontakta Försäkringskassan och din Kommun samt ordna med alla papper. Det är enkelt att bli kund hos oss. Du behöver bara bestämma dig, välkommen!